madeleine bardo lindgren

Høstsjel

  • 17.11.2017, 15:40


Det er som om at naturen får et nytt liv hvert år. Den vokser opp om våren, lever det gode liv om sommeren, blir gammel og vakker om høsten.. og plutselig, når tiden er inne, slipper den alt den har og går bort. Så er det vinter og naturen forbereder seg på å bli født på ny om våren igjen. 

Høsten er helt klart min favoritt årstid. Jeg føler meg mer levende om høsten, selv om alt rundt meg egentlig dør. Mange synes våren er finest, for da blomstrer alt og man kan starte med blanke ark. Høsten er litt som våren egentlig, bare litt finere.. syns jeg. Trærne, som forvandles fra grønn og vanlig til varm og vakker, ser jeg på som blomster. Store vakre blomster som omfavner naturen og komplimenterer fjellene, havet og resten av landskapet. 

                                

"Fall has always been my favorite season. The time when everything bursts with its last beauty, as if nature had been saving up all year for the grand finale." - Lauren DeStefano

Jeg trives så godt når det begynner å bli mørkere ute. Selv om mørketiden er veldig kompleks, og det byr på både fordeler og ulemper. Jeg bor over polarsirkelen som betyr at om sommeren er det lyst døgnet rundt, og om vinteren er det mørkt nesten hele tiden (fra desember til begynnelsen av januar ser vi ikke sola i det hele tatt). Men høsten er midt i mellom. Høsten er helt perfekt. 

Luften blir så mye bedre om høsten. Frisk og crispy, men ikke sånn at det gjør vondt i nesa når man puster. Puste er også noe jeg forbinder med høsten. Jeg få puste. En pause fra alt maset og alle forventninger fra alle kanter. Jeg har en egen liten utkiksplass jeg bruker å gå til. Dit drar jeg når jeg vil vekk fra hverdagen & når jeg trenger å puste. 

Høsten kommer alltid på det perfekte tidspunktet. Når det har vært sommer litt for lenge og man er klar for en forandring. Når man ikke lenger vil ha dårlig samvittighet for å sitte inne. Og når man trenger å sove om natta i stedet for å holdes våken av sollyset som trenger gjennom alle vinduer og rullegardiner. 

Jeg har aldri vært redd for døden. Døden har aldri skremt meg, og jeg har aldri bekymret meg over det å skulle dø. Er det en ting vi vet helt sikkert, så er det at vi alle skal dø en gang. Noen av de mest fantastiske menneskene jeg vet om er gamle. De blomstrer av kunnskap og erfaringer, akkurat som høsten blomstrer av nydelig natur og vakker atmosfære. De gamle er litt som høsten på sitt beste. Døden er en fin ting. Sånn egentlig. Man kan ikke være på topp hele tiden. Og alle vet at man burde gi seg på toppen. Alt har en mening. Noe kan vi gjøre noe med og noe kan vi ikke gjøre noe med. Vi kan ikke gjøre noe med at høsten kommer, og vi kan ikke gjøre noe med at vi blir gamle. Man må bare se det fine i det, selv om det skal dø.

"Winter is an etching, spring a watercolor, summer an oil painting and autumn a mosaic of them all." - Stanley H. Horowitz

Nedenfor har jeg lagt ved en video jeg satte sammen nå i høst. Vi var på hytta, familien og jeg. Det var så utrolig fint. Jeg drømte meg vekk blant oransje trær, stille vann og solen som sank ned i horisonten. Jeg er definitivt en høstsjel.


 

 

Om Meg

  • 05.11.2017, 19:35


Hei der. Jeg heter Madeleine Bardo Lindgren, som du kanskje har fått med deg. Jeg er en 20 år gammel jente fra verdens fineste lille øy, Henningsvær i Lofoten. Meningen med denne bloggen er ikke at jeg vil at folk skal lese det jeg legger ut. Jeg er bare en kreativ sjel som trenger et sted å samle alle mine tanker & idéer, og rett og slett det som måtte falle meg inn. Perfeksjonisten i meg lengter etter et konkret sted å oppbevare alt. Jeg er også veldig glad i å se tilbake på minner, og det å scrolle timesvis på instagram & vsco gir meg ikke så mye. Så jeg tenkte å børste støvet av denne gamle bloggen som jeg startet for snart 8 år siden. Jeg var veldig aktiv og la ut litt av hvert, så for min egen del (og deres!!) har jeg gjort alle tidligere innlegg privat. Vil begynne med blanke ark, og jeg er veldig opptatt av estetikk, så det gamle arkivet egnet seg ikke her for å si det sånn. Det blir spennende å se hvor lenge jeg orker å opprettholde dette prosjektet. Kjenner jeg meg selv rett så tar det ikke lang tid før jeg blir lei, men så lenge jeg gjør det for meg selv og min egen del så skal det vel gå bra. 

Ellers så håper jeg du har en alle tiders dag & at du liker det du ser her! xx 

 

Processed with VSCO with a6 preset    

Madeleine Bardo Lindgren

Mitt navn er Madeleine, og jeg er en 20år gammel jente fra Nord-Norge. Her deler jeg det jeg føler for å dele når jeg føler for å dele det. xx Ha en fin dag!

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits